Little Red

Sovit bort hela dagen.
Idag kommer äntligen min mamma hem och imorgon sticker vi iväg till Stockholm! *underbart*
Har bränt ett antal måltider under veckan och tydligen är pasta det enda jag kan laga utan att det uppstår en katastrof.

"Lillebror" Jesper sitter bredvid och skissar efter att ha knuffat ner mig från sängen hela natten , thx!
Ha en trevlig helg så hörs vi om en vecka!
Tills tankarna för oss åter

 

3 filmtips

Har tittat på alldeles för mkt film på senaste tiden.
Eller.. det går inte att använda "för mkt" när det gäller filmtittande.
 
 1. Girl, Interrupted.


  1. Handling:
    Filmen "Girl, interrupted"  handlar om Susanna, som efter att ha "försökt ta livet av sig" som läkarna beskriver det läggs in på ett behandlinghem. Där träffar hon Lisa som varit intagen alltför länge. Susanna får diagnosen borderline, vilket är en sjukdom som hon inte förstår sig på. Hon skaffar sig fler vänner på hemmet och genom skrivande och tänkande blir hon till slut frisk.
  BETYG: ★★
 
 
2. Abduction
 
 
 Handling:
En ung tonåring (Taylor Lautner) jagar efter sanningen om sitt ursprung efter att han hittar sin egen barndomsbild på en hemsida för försvunna personer. När han jagas av både polisen, federala agenter och främmande skuggfigurer går det upp för honom att hans föräldrar är allt annat än vad de gett ifrån sig för att vara och det blir en kamp mot klockan för att hitta sin rätta identitet.
 BETYG: ★★☆☆
 
 
 3. Pans labyrinth
 
 
Handling:

Filmen handlar om den trettonåriga flickan Ofelia, som tillsammans med sin mamma flyttar upp i bergen där hennes man, falangistkaptenen Vidal, deltar i bekämpandet av den lokala kommunistiska motståndsrörelsen. Handlingen utspelar sig i maj–juni 1944, under Franco-regimens förföljelse av de kvarvarande motståndarna från spanska inbördeskriget.

Medan striderna fortgår upptäcker Ofelia en igenvuxen labyrint i närheten av deras bostad. Där möter hon labyrintens väktare, den grekiska mytologins Pan , en herdegud från Arkadien . Han påstår att hon är den underjordiska kungens bortkomna dotter i en annan skepnad, och för att bekräfta detta utsätts hon för tre farliga uppdrag.


BETYG: ★★